:::: منو ::::

انتشارات ناهید

معرفی کتاب های منتشر شده

پست طبقه بندی / سیاست

  • ژانویه 08 / 2023
  • ۰
آناتومی یک لحظه نوشتۀ خاویر ثرکاس ترجمۀ یوسف نوری‌زاده
تاریخ ، فلسفه ، سیاست, تاریخ جهان, سیاست

آناتومی یک لحظه

طرح جلد کتاب آناتومی یک لحظه
نوشتۀ خاویر ثِرکاس
ترجمۀ یوسف نوری‌زاده
تصویر روی جلد اثر ژیلبر گارسن

آناتومی یک لحظه

نویسنده خاویر ثرکاس

ترجمۀ یوسف نوری‌زاده

از متن کتاب آناتومی یک لحظه :

سیاست‌مدار اصیل چیست؟ آیا سیاست‌مدار اصیل همان سیاست‌مدار بزرگ است، یا یک سیاست‌مدار استثنایی؟ آیا یک سیاسیت‌مدار استثنایی همان مرد استثنایی‌ست، یا مردی اخلاقاً عاری از خطا، یا صرفاً مردی شرافت‌مند؟ به احتمال زیاد که آدولفو سوارث مرد شرافت‌مندی بوده، اما نه مردی اخلاقاً عاری از خطا، یا حتی یک فرد استثنایی، یا دست‌کم نه از آن دسته از مردانی که معمولاً استثنایی‌اش می‌پندارند؛ هرچند، با توجه به همۀ جوانب، استوارترین و قاطع‌ترین سیاست‌مدار اسپانیایی قرن گذشته بود.


در این اثر غیرداستانی برجسته، ثرکاس شورمندانه اقدام به کودتای ۲۳ فوریه ۱۹۸۱ اسپانیا را بازآفرینی می‌کند، سرهنگ تِخِرو و گروهان نظامیان مسلحش به مجلس یورش می‌برند، و گروگان‌گیری می‌کنند. ثرکاس از فیلمی سی‌وهفت دقیقه‌ای بهره می‌برد تا تصویری رازآلود از جهان سیاست پس از فرانکو ترسیم کند. چهرۀ پیچیده و مرکزی این دوران، آدولفو سوارث، نخست‌وزیر راهبر اسپانیا به دموکراسی است که در برابر باران گلوله‌های کودتاچیان به فرمان نظامیان گردن نمی‌نهد. چنین که ثرکاس می‌نویسد تلاش اصلی او این بوده تا این رخداد را داستانی کند و آن را به نسخۀ تجربی شگفتی از سه تفنگدار بدل سازد …

ـ نیویورکر

  • ژانویه 09 / 2022
  • ۰
تاریخ ، فلسفه ، سیاست, سیاست

مدرنیسم ارتجاعی | تکنولوژی، فرهنگ و سیاست در دوره وایمار و رایش سوم

مدرنیسم ارتجاعی | تکنولوژی، فرهنگ و سیاست در دوره وایمار و رایش سوم
تصویر روی جلد اثر من ری

مدرنیسم ارتجاعی
تکنولوژی، فرهنگ و سیاست در دوره وایمار و رایش سوم

جفری هرف

ترجمهٔ محمد هدایتی


… چه شد که مدرنیتهٔ آلمانی به آشویتز راه برد؟ چرا آن ملتی که غره بود به «فرهنگش» به استقبال شرّی چنین عظیم رفت، یا در برابر آن سکوت کرد؟ فاجعهٔ آلمان چه نسبتی با مدرنیته دارد؟ اهمیت این پرسش‌ها تنها معطوف به دهشتی بزرگ که در یک زمان تاریخی خاص روی داده و تمام شده نیست؛ این پرسش‌ها معطوف به امروز و فردا هم هستند.

… آلمان نخستین ملت نوپایی است که آیندهٔ کشورهای کمتر توسعه‌یافته را به آن‌ها نشان می‌دهد. تا زمانی که ناسیونالیسم غربی قدرتمند باقی بماند، کماکان با چیزی شبیه به مدرنیسم ارتجاعی روبه‌رو خواهیم بود.

… چیزی به اسم مدرنیته به‌عنوان یک کلیت وجود ندارد. تنها از جوامعی ملی می‌توان سخن گفت که هرکدام به شیوهٔ خاص خود مدرن می‌شوند. مطالعهٔ حاضر تناقض فرهنگی موجود در مدرنیتهٔ آلمانی را بررسی می‌کند، تناقضی که در آن متفکران آلمانی با نفی عقل روشنگری به استقبال تکنولوژی مدرن رفتند.

ــ از متن کتاب

  • ژانویه 15 / 2022
  • ۰
اقتصاد, اقتصاد، مدیریت، حقوق, تاریخ ، فلسفه ، سیاست, سیاست

اقتصاد بدون نفت | ابتکار بزرگ دکتر مصدق

اقتصاد بدون نفت | ابتکار بزرگ دکتر مصدق

اقتصاد بدون نفت
ابتکار بزرگ دکتر مصدق

انور خامه‌ای


هدف اصلی من از نگارش این کتاب در درجهٔ اول این است که بطلان افسانهٔ دروغین «شکست اقتصادی مصدق» که ساخته و پرداختهٔ قدرت‌های بزرگ استعمارگر و بلندگوهای تبلیغاتی خارجی و داخلی آن‌هاست و نادرست‌بودن تمام انتقادها و ایرادها را به‌گونه‌ای انکارناپذیر نشان دهم و به کمک آمار و واقعیات مسلم و خدشه‌ناپذیر ثابت و مدلل سازم. هدف دیگر من این است که نشان دهم سیاست اقتصادی حکومت مصدق با توجه به شرایط موجود آن‌زمان روی‌هم‌رفته واقع‌بینانه‌ترین، مؤثرترین و مفیدترین سیاستی بوده است که به سود ملت ایران و برای حفظ منافع و مصالح این کشور می‌شد اتخاذ کرد.

ـ از متن کتاب

  • مه 28 / 2016
  • ۰
تاریخ ، فلسفه ، سیاست, سیاست

هستی و آگاهی و چند نوشته دیگر

کتاب هستی و آگاهی و چند نوشته دیگر، نوشته‌ی کارل مارکس، گزینش و ترجمه از امیرهوشنگ افتخاری راد و محمد قائدی

هستی و آگاهی و چند نوشته دیگر

کارل مارکس

گزینش و ترجمه: امیر هوشنگ افتخاری راد و محمد قائدی

روشن است که سلاحِ نقد نمی‌تواند جایگزین نقدِ سلاح شود و نیروی مادی، با نیروی مادی از بین می‌رود، اما تئوری نیز می‌تواند به نیروی مادی بدل شود زمانی که  توده‌ها را مسحور خود کند. تئوری قادر است مردم را مسحور کند به هنگامی که آن‌ها را هدف قرار می‌دهد و به محض این که رادیکال شود آن‌ها را مورد هدف قرار می‌دهد. رادیکال شدن یعنی بازگشت به ریشه‌ها.

اما برای انسان ریشه چیزی نیست جز خود انسان…

فلاسفه به شیوه‌های گوناگون جهان را تفسیر کرده اند مسئله اما تغییر جهان است.

مقاله‌ای درباره کتاب هستی و آگاهی در سایت ایبنا:
گزینشی جدید از مقالات کارل مارکس با «هستی و آگاهی و چند نوشته دیگر»

  • ژانویه 27 / 2016
  • ۱
تاریخ ، فلسفه ، سیاست, سیاست

مشق‌های حکمرانی خوب برای صیانت از حقوق بشر

کتاب مشق‌های حکمرانی خوب برای صیانت از حقوق بشر، کمیساریایی عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، ترجمهٔ حسن اسدی زیدآبادی

مشق‌های حکمرانی خوب برای صیانت از حقوق بشر

کمیساریایی عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد

ترجمهٔ حسن اسدی زیدآبادی

آن‌ها که با اصلاحات حکمرانی سرو کار داشته‌اند، اغلب از ارتباط میان حقوق بشر و تلاش‌های خود شگفت‌زده می‌شوند. چگونه اصول حقوق بشر به طرز معناداری از راه اصلاحات در حکمرانی به ارمغان می‌آید؟ چه نوع سیاست‌ها و ابتکاراتی ترجمان این اصول است؟ هرگاه دولتی چهارچوب قانونی مناسب را اتخاذ کند، چگونه آن دولت و سایر کنشگران اجتماعی اجرای اصول (حقوق بشر) را از طریق اصلاحات حکمرانی بهبود می‌بخشند؟

با عرضه تلاش‌های نوآورانه در سراسر جهان در طراحی و انجام اصلاحات حکمرانی و صیانت از حقوق بشر، این مطالعه تلاش می‌کند تا نشان دهد چگونه حکمرانی را می‌توان در جهت کمک به صیانت از حقوق بشر، اصلاح کرد. امید است که با انجام چنین کاری، این مطالعه الهام بخش اصلاح‌طلبان، از جمله در نهاد دولت، فعالان حقوق بشر، کارگزاران توسعه، کمیسیون‌های ملی حقوق بشر و نهادهای جامعه مدنی باشد.

بدون حکمرانی خوب، حقوق بشر را نمی‌توان به شیوه‌ای پایدار محترم شمرد و صیانت کرد. پیاده سازی حقوق بشر بر ایجاد محیطی مساعد و توانمند متکی است. این مطالعه ارتباط بین حکمرانی خوب و حقوق بشر را در چهار حوزه، یعنی تقویت نهادهای دموکراتیک، بهبود ارائه خدمات دولتی، حاکمیت قانون و مبارزه با فساد بررسی کرده است. این بررسی نشان می‌دهد که چگونه طیف متنوعی از کنشگران اجتماعی و نهادی، اعم از زنان، گروه‌های اقلیت در منظر رسانه‌ها، نهادهای جامعه مدنی و سازمان‌های دولتی، اصلاحاتی را در این چهار حوزه به انجام رسانده‌اند.